Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen

Nee, luizen kunnen niet springen. Ze worden overgedragen door fysiek contact of bijvoorbeeld in vuil wasgoed dat in de wasmachine gaat.
Ja, het is verstandig om alle textiel te wassen met een temperatuur van minimaal 60 graden Celsius. Luizen kunnen namelijk lang overleven en zich goed verstoppen tussen beddengoed of in kleding. Vooral kleerluizen zijn experts in het overleven in wasgoed en wasmachines.
Ja, alle luizensoorten zijn zeer besmettelijk en verspreiden zich snel door fysiek contact.
De volwassen luis is een grijsblauw beestje van ongeveer 3 millimeter groot. Nadat hij bloed opgezogen heeft, is hij roodbruin. De eitjes, neten, zien eruit als grijswitte puntjes en kleven aan de haren. Ze zijn lastig te verwijderen. Neten, ofwel eitjes,  die dichtbij de hoofdhuid zitten, zijn vaak nog niet uitgekomen. Zolang deze niet-uitgekomen neten in het haar zitten, blijven er luizen geboren worden. Zitten ze een paar cm van de hoofdhuid vandaan, dan zijn het vaak inmiddels lege hulzen. Als het haar groeit komen de lege neten steeds verder van de hoofdhuid af te zitten.
Alleen kleerluizen kunnen ziektes met zich mee dragen die schadelijk zijn voor mensen. Maar Nederlandse kleerluizen zijn over het algemeen niet gevaarlijk voor mensen.
Nee, hoofdluizen zijn niet gevaarlijk voor mensen maar kunnen wel zorgen voor een geïrriteerde hoofdhuid en kleine wondjes.
Hoofdluis kun je krijgen door (indirect) contact met iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere. Of ze gaan over via jassen, mutsen, hoofddoekjes, knuffelbeesten, autostoelen of borstels. Springen kunnen ze niet. Zodra ergens veel mensen bij elkaar zijn, bijvoorbeeld op scholen, in bioscopen, in bussen, kan hoofdluis zich makkelijk verspreiden. Hetzelfde geldt voor garderobes. Kinderen tussen de 3 en de 12 jaar krijgen vaker hoofdluis omdat ze tijdens het spelen vaak letterlijk de hoofden bij elkaar steken.
De hoofdluis is een parasiet: het beestje leeft van mensenbloed. Hij zoekt graag behaarde en warme plekjes op zoals achter de oren, in de nek of onder een pony. Een hoofdluis is ongeveer 3 millimeter groot en grijsblauw of, nadat hij bloed opgezogen heeft, roodbruin van kleur. Elke diersoort, ook de mens, heeft zijn eigen luizensoort. Hondenluizen kunnen bijvoorbeeld niet op mensen overleven en andersom. De eitjes van de hoofdluis, de neten, zijn grijswit en lijken op roos. Het verschil is dat roos los zit terwijl neten juist aan de haren kleven. Hoofdluis verspreidt zich in een hoog tempo. Een jonge luis is na 7-10 dagen volwassen en klaar om zelf weer eitjes te leggen. Hij leeft dan ongeveer één maand en legt in die tijd zo’n 250 eitjes. Snel ingrijpen is bij hoofdluis dus erg belangrijk.
U kunt hiervoor het beste een oude tandenborstel of nagelborstel gebruiken; hiermee krijgt u de luizen en neten goed van de kam verwijderd. De kleine borsteltjes die gebruikt worden voor het schoonmaken van scheerapparaten zijn hiervoor ook geschikt. Daarnaast kan de kam ook gewoon met water schoongespoeld worden. De tanden kunnen dan iets uit elkaar geduwd worden. Een laatste optie is nog de kam 1 minuut te steriliseren in kokend water.
Het is geen roest of andere aantasting die u op de achterkant van de kam ziet. Tijdens het productieproces worden alle 33 Microspiral tanden aan de basis van de kam individueel op de kam gelast. Dit zorgt ervoor dat de ruimte tussen de tanden exact hetzelfde en zeer nauwkeurig is. Omdat zowel de tanden als het handvat van de Assy Luizenkam van een zeer hoge kwaliteit roestvrij staal gemaakt zijn veroorzaakt het productieproces enige verkleuring. Dit kan zichtbaar worden door de gaatjes aan de achterkant van het handvat. De Assy Luizenkam is zeer duurzaam en gaat doorgaans wel 5-10 jaar mee.
De Assy Luizenkam verwijdert zeker niet alleen de levende luizen. Daarnaast verwijdert het ook de neten en de lege schilletjes van de uitgekomen neten.
De Assy Luizenkam kan bij goed schoonmaken door het hele gezin gebruikt worden. Het is geschikt voor elk haar type.
De Assy Luizenkam is van zeer duurzaam materiaal (roestvrij staal) gemaakt. Hierdoor gaat het 5-10 jaar mee.
Door de MicroSpirals (spiraalgroeven) worden zoveel de luizen als de neten 100% effectief verwijderd, op een 100% natuurlijke manier. De kam is voor iedereen te gebruiken, en geschikt voor elk haar type. Daarnaast is de kam duurzaam (5-10 jaar levensduur) en irriteert de hoofdhuid en de haren niet door de fijne rondingen aan het eind van de tanden.
icon

Kindvriendelijk

icon

Verwijdert 100% alle luizen en neten

icon

100% natuurlijk, geen chemicaliën

Koop jouw Assy Luizenkam bij: