Hoofdluis

Assy Luizenkam
Assy Luizenkam
Assy Luizenkam
Cover voor
Assy Luizenkam

Hoofdluizen zijn kleine beestjes die leven op warme en behaarde plekjes op het hoofd. Daar houden ze zich in leven door het zuigen van bloed. Ze kunnen zich vooral snel verspreiden onder kinderen. Daarom is het belangrijk vaak te controleren. Grijp meteen in als u hoofdluis ontdekt. Twee weken lang elke dag kammen met een fijn tandige kam is de beste aanpak. Het wassen van spullen zoals beddengoed, kleding of knuffels is niet nodig. Luizen verspreiden zich via haar-haar-contact.

De Latijnse naam van hoofdluis is Pediculus humanus capitis

De hoofdluis is overigens niet gevaarlijk en kan geen ziektes overbrengen. Wel veroorzaakt de hoofdluis een zeer vervelende jeuk op de hoofdhuid en kan deze gemakkelijk van mens op mens overgaan. Het behandelen is daarom van groot belang.

Hoofdluis behandelen

Advies RIVM en GG&GD

Luis in je haar? Kammen maar! Hoofdluis kun je krijgen van iemand die hoofdluis heeft. De luizen lopen van het ene hoofd naar het andere. Ze verplaatsen zich niet via kleding, beddengoed of knuffels. Kinderen en jongeren (met lang haar) hebben vaker hoofdluis, omdat ze tijdens het spelen vaak letterlijk met hun hoofden bij elkaar zitten.

Hoofdluizen zijn niet schadelijk, maar vooral vervelend. Ze zorgen voor veel jeuk. Om te voorkomen dat hoofdluis een hardnekkig probleem wordt, is het belangrijk om regelmatig het haar te controleren. Als kinderen in een klas hoofdluis hebben, is het belangrijk dat de kinderen met hoofdluis tegelijkertijd worden behandeld. Zo kunnen de kinderen elkaar niet telkens besmetten.

Waarom behandelen met een kam?

Er zijn 3 manieren om hoofdluis te behandelen: met een luizenkam, kammen i.c.m. gebruik van een antihoofdluismiddel of middels warme lucht. De primaire behandelmethode is kammen met een speciale netenkam zoals de Assy Luizenkam, onder andere omdat de luizen hier niet resistent tegen zijn.

Kammen is een precies werkje. De Assy Luizenkam assisteert hier uitstekend in dankzij de perfecte afstand tussen de tanden van de kam met de unieke MicroSpirals. De Assy Luizenkam gebruik je veilig omdat er geen schadelijke of irriterende chemicaliën gebruikt hoeven te worden.

Aanbevolen

Het RIVM adviseert de volgende aanvullende maatregelen op de behandeling:

  • Controleer het hele gezin met een fijntandige kan omdat de kans groot is dat andere gezinsleden het ook hebben (luizen worden hoofdzakelijk overgebracht door haar-haar-contact). Behandelijk besmette gezinsleden dan ook direct.
  • Controleer wekelijks, gedurende 2 weken het (natte) haar van alle gezinsleden met een fijntandige kam.
  • Zijn er luizen? Waarschuw gelijk de directe omgeving zodat iedereen meteen het natte haar met een fijntandige kam kan controleren.
  • Het is belangrijk dat alle kinderen met hoofdluis uit één klas, club of groep gelijktijdig worden behandeld.
icon

Kindvriendelijk

icon

Verwijdert 100% alle luizen en neten

icon

100% natuurlijk, geen chemicaliën

Koop jouw Assy Luizenkam bij: